Exposities

Door een breed aanbod aan activiteiten behoort Café Merz Dordrecht ook tot hét cultureel centrum in Dordrecht. De filosofie van Merz heeft als kernwoord ‘beleving’ en hierom zijn er bij ons regelmatig nieuwe exposities te bezichtigen.

Cloud and Waves
 

Sinds zondag 19 september hebben wij een expositie ‘Clouds and Waves’ met werk van WILLEM JAN VAN BALEN. Opgegroeid in de duinen van Oostvoorne heeft deze omgeving -de inmiddels in Dordrecht wonende- Willem Jan van Balen gevormd tot wie hij nu is. Zijn schilderijen brengen hem dichter bij de omgeving van zijn jeugd. Zijn schilderijen gaan over stapelwolken, de zee en het zonlicht. De kolkende branding en het suizen van de wind in je oren, het schuim dat over het strand waait en de verkoelende bries op een zonovergoten dag. Hij verzamelt en bedenkt zoveel mogelijk schildertrucs en effecten om de illusie van ruimte en licht zo overtuigend mogelijk te maken; de kijker moet in het beeld kunnen lopen of duiken.

 

 
 
Misschien kan jouw werk wel aan onze muren komen te hangen?
Bij interesse om te exposeren met jouw werk kan je contact opnemen met onze medewerker cultureel aanbod en programmering via ons contactformulier.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen geven. We gebruiken ze puur voor analytische doeleinden en ze hebben nauwelijks gevolgen voor je privacy.