Allergenen

In Nederland komt voedselallergie ongeveer bij 2 á 3% van de volwassenen voor en bij ongeveer 8% van alle kinderen.
Klachten treden op na het eten van gewone producten zoals melk, noten, ei of vis waarvoor een allergie bestaat. In principe kan elk voedingsmiddel dat eiwitten bevat voedselallergie veroorzaken en dat zijn er heel veel. Stoffen die een allergische reactie kunnen oproepen noemen we allergene stoffen.

Om onze gasten met een voedselallergie nog beter te kunnen bedienen hebben wij op basis van onze menukaart een allergenenkaart gemaakt waarop inzichtelijk gemaakt is welke allergenen een gerecht bevat. Aangezien onze kaart elk seizoen wisselt maken wij elk seizoen ook een nieuwe allergenenkaart.

Heeft u een allergie? Meld het ons!

Onze keuken gaat zorgvuldig om met uw voedselallergie/-intolerantie maar helaas is kruisbesmetting in onze keuken nooit 100% uit te sluiten. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om een passende oplossing te bieden en wie weet kan uw keuze in overleg met onze keuken allergenenvrij bereid worden!

 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen geven. We gebruiken ze puur voor analytische doeleinden en ze hebben nauwelijks gevolgen voor je privacy.